уторак, 19. август 2014.

Анализа портфолија колега


   Анализа портфолија  Webskills Course 2011 (Линк до портфолија )

1. Осврт на назив портфолија: По мом мишљењу, наслов сасвим не одговара намени. На почетку сам мислила да се ради о називу курса, а не о блогу који ауторка пише о курсу који је похађала.
2. Врста портфолија према критеријумима из лекције:
а) Технички критеријум: Електронски портфолио, вебфолио 
б) Према садржају: Овај портфолио је у подједнакој мери рефлексиван и развојни јер прати напредовање ауторке кроз конкретан курс, а то напредовање је праћено одређеним рефлексијама. 
в) Област у којој се примењује: Овај портфолио је образовни, али показује наставника у улози ученика;
г) Према намени: Лични портфолио
3. Предности алата у коме се води портфолио:
а) Блог је добар за рефлексивни и развојни портфолио јер омогућава хронолошко организовање постова и омогућава да пратимо промене и развој у раду аутора.
б) Блог омогућава да се убацују различити садржаји.
Слабости алата у коме се воде садржаји: Хронолошка организација, немогућност да се постови другачије уреде.
4. Анализа структуре портфолија: Портфолио је структуиран тако да прати напредовање ауторке кроз курс. Када се читају текстови види се и напредак ауторке у коришћењу самог алата. Посебне области и подобласти у протфолију нису дефинисане. Оваква стурктура портфолија погодна је ако се прати напредак полазника кроз неки курс. 
Да ли структура портфолија задовољава критеријуме из лекције: Не, јер се у лекцији истиче да портфолијо мора имати обавезне и необавезне области. Оваква стурктура портфолија је потпуно другачија од структуре понуђене у лекцији. 
5. Вођење и ажурирање портфолија: Води се од априла до јуна 2011. Портфолијо се не ажурира редовно. Последње ажурирање је изрвшено 30. априла 2011. Може се закључити да је портфолио био једнонаменски и да је служио само за праћење напредовања ауторке кроз курс. 
6. Предлози за побољшање: Кроз протфолио се види рефлексија, али се не види рефлексија на шта. Изостаје комуникација са читаоцем и цео портфолијо је усмерен на ауторку. Види се правци напредовања, али могло би све бити мало конкретније. 







Нема коментара:

Постави коментар